Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa byłam smaku innej dyni niż dotychczas. Wyszło całkiem nieżle.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2477
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 79
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 166
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2477
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 79
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 166
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Składniki
Dynię ugotować w całości, ze skórką, ok. 40 minut. Po ugotowaniu przekroić na pół i usunąć pestki, a następnie wykrawać miąższ. Odstawić i trzymać ciepłe.
Boczek podsmażyć na patelni, dodać czosnek i pomidorki. Przyprawić ziołami. Smażyć wszystko razem przez chwilę. Wyłożyć na spaghetti dyniowe.
W garnku zagotować wodę z 2 łyżkami octu. Jajko rozbić do szklanki. W wodzie zrobić wir i powoli wlewać jajko. Gotować 2-3 minuty. Położyć na spaghetti. Posypać parmezanem i doprawić solą i pieprzem. Smacznego :)