Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa byłam smaku innej dyni niż dotychczas. Wyszło całkiem nieżle.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3834
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 403
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 762
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3834
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 403
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 762
Składniki
Dynię ugotować w całości, ze skórką, ok. 40 minut. Po ugotowaniu przekroić na pół i usunąć pestki, a następnie wykrawać miąższ. Odstawić i trzymać ciepłe.
Boczek podsmażyć na patelni, dodać czosnek i pomidorki. Przyprawić ziołami. Smażyć wszystko razem przez chwilę. Wyłożyć na spaghetti dyniowe.
W garnku zagotować wodę z 2 łyżkami octu. Jajko rozbić do szklanki. W wodzie zrobić wir i powoli wlewać jajko. Gotować 2-3 minuty. Położyć na spaghetti. Posypać parmezanem i doprawić solą i pieprzem. Smacznego :)