Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z dyni

Spaghetti z dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2708

Dodano:

Odsłon: 657

Ciekawa byłam smaku innej dyni niż dotychczas. Wyszło całkiem nieżle.

Składniki

  • 1 dynia makaronowa (spaghetti)
  • 300g boczku wędzonego
  • 3 ząbki czosnku
  • 250g pomidorków koktajlowych
  • 5-6 jajek
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • ocet
  • parmezan
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Spaghetti z dyni

Przygotowanie

  1. Dynię ugotować w całości, ze skórką, ok. 40 minut. Po ugotowaniu przekroić na pół i usunąć pestki, a następnie wykrawać miąższ. Odstawić i trzymać ciepłe.

  2. Boczek podsmażyć na patelni, dodać czosnek i pomidorki. Przyprawić ziołami. Smażyć wszystko razem przez chwilę. Wyłożyć na spaghetti dyniowe.

  3. W garnku zagotować wodę z 2 łyżkami octu. Jajko rozbić do szklanki. W wodzie zrobić wir i powoli wlewać jajko. Gotować 2-3 minuty. Położyć na spaghetti. Posypać parmezanem i doprawić solą i pieprzem.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń