Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa byłam smaku innej dyni niż dotychczas. Wyszło całkiem nieżle.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1355
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1164
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1355
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1164
Składniki
Dynię ugotować w całości, ze skórką, ok. 40 minut. Po ugotowaniu przekroić na pół i usunąć pestki, a następnie wykrawać miąższ. Odstawić i trzymać ciepłe.
Boczek podsmażyć na patelni, dodać czosnek i pomidorki. Przyprawić ziołami. Smażyć wszystko razem przez chwilę. Wyłożyć na spaghetti dyniowe.
W garnku zagotować wodę z 2 łyżkami octu. Jajko rozbić do szklanki. W wodzie zrobić wir i powoli wlewać jajko. Gotować 2-3 minuty. Położyć na spaghetti. Posypać parmezanem i doprawić solą i pieprzem. Smacznego :)