Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa byłam smaku innej dyni niż dotychczas. Wyszło całkiem nieżle.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326824
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12136
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17057
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326824
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12136
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17057
Składniki
Dynię ugotować w całości, ze skórką, ok. 40 minut. Po ugotowaniu przekroić na pół i usunąć pestki, a następnie wykrawać miąższ. Odstawić i trzymać ciepłe.
Boczek podsmażyć na patelni, dodać czosnek i pomidorki. Przyprawić ziołami. Smażyć wszystko razem przez chwilę. Wyłożyć na spaghetti dyniowe.
W garnku zagotować wodę z 2 łyżkami octu. Jajko rozbić do szklanki. W wodzie zrobić wir i powoli wlewać jajko. Gotować 2-3 minuty. Położyć na spaghetti. Posypać parmezanem i doprawić solą i pieprzem. Smacznego :)