Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 387
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 57
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 118
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 166
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17175
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 387
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 57
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 118
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 166
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17175
Składniki
Marchew ,pietruszkę ,seler ,paprykę pokroić w słupki ,cebule w piórka a kurczaka w kostkę. Na maśle zeszklić cebulę ,dodać kurczaka i oprószyć solą i pieprzem. Lekko poddusić. Dodać warzywa ,dusić jeszcze 5 min. Następnie wlać szklankę bulionu warzywnego ,ziele angielskie ,liść laurowy i dusić ok. 20 min. W tym czasie ugotować spaghetti al dente. Następnie do warzyw i kurczaka dodać puszkę krojonych pomidorów ,ostrą paprykę i czosnek. Odparować nadmiar płynu. Wymieszać z makaronem spaghetti ,posypać poszatkowaną świeżą bazylią.