Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczne.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3068
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3068
Składniki
Makaron wstawiamy do ugotowania. W międzyczasie przygotowujemy sos: umyte liście szpinaku przesmażamy na maśle, dodajemy porwane na mniejsze części plastry łososia, podlewamy wódką. Dodajemy posiekany lub pokrojony w plasterki czosnek, wszystko mieszamy - chwilę jeszcze smażymy. Na koniec dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy jeszcze przez ok. 4 min. Gotowy sos wylewamy na ugotowany i odcedzony makaron.