Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze doprawione mięso, idealny makaron, aromatyczny sos, ciągnący się ser i zdrowa smaczna marchewka z papryką - to moja wersja spaghetti :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8703
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10323
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4685
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8703
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10323
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4685
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 761
Składniki
Cebulę białą i czerwoną pokroić w kosteczkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju przez ok.2 min.
Pokrojoną w kostkę paprykę dodać do cebuli i czosnku i smażyć przez kolejne 5 min.
Mięso doprawić solą, pieprzem (można również dodać trochę majeranku) i smażyć na patelni, do momentu zarumienienia mięsa.
Do miski wlać przecier pomidorowy dodać bazylię, oregano, paprykę słodką i ostrą, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Do smażonego mięsa wlać gotowy sos i dokładnie wymieszać. Całość smażyć do momentu gdy mięso będzie gotowe
W kolejnym garnku ugotować makaron (makaron powinien pozostać al dente).
W między czasie pokroić w kostkę marchewkę. W garnku rozpuścić masło, dodać marchewkę i gotować do miękkości warzyw. Dosolić i w razie potrzeby dolać wody.
Gdy mięso z sosem będzie gotować dodać odcedzony makaron (ale nie przelewamy zimną wodą) i bardzo dokładnie mieszamy. Można jeszcze chwilę gotować.
Na gotowe danie kładziemy plastry sera i zapiekamy do momentu rozpuszczenia sera.
Danie podajemy z ugotowaną marchewką i świeżą bazylią.