Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z mięsem mielonym przepis na oko
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1183
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13247
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1183
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13247
Składniki
Do miski z mięsem mielonym dodaj kolejno: 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę), 1 łyżeczkę słodkiej i ostrej papryki, pół łyżeczki imbiru, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżeczki pasty gochujang, 2 łyżeczki pomidorów suszonych, 1 małą paprykę pokrojona w kostkę. Delikatnie posól mięso i dodaj świeżo mielony pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i lekko podsmaż na patelni. Następnie dodaj sos pomidorowy. Mieszając na patelni delikatnie rozdrabniając mięso na mniejsze kawałki, aż sos lekko zostanie zredukowany. W między czasie możesz zacząć gotować makaron spaghetti. Teraz są dwie szkoły podania, możesz wrzucić ugotowany makron na patelnie i wymieszać z pozostałymi składnikami albo druga opcja – przełożyć makaron na talerz, a następnie nałożyć podsmażone składniki. Obie wersje warto wykończyć tartym serem i dodać zielonej cebulki. Smacznego!