Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
            Spaghetti z mięsem mielonym przepis na oko
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35691
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35691
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
        
        
                Składniki
Do miski z mięsem mielonym dodaj kolejno: 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę), 1 łyżeczkę słodkiej i ostrej papryki, pół łyżeczki imbiru, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżeczki pasty gochujang, 2 łyżeczki pomidorów suszonych, 1 małą paprykę pokrojona w kostkę. Delikatnie posól mięso i dodaj świeżo mielony pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i lekko podsmaż na patelni. Następnie dodaj sos pomidorowy. Mieszając na patelni delikatnie rozdrabniając mięso na mniejsze kawałki, aż sos lekko zostanie zredukowany. W między czasie możesz zacząć gotować makaron spaghetti. Teraz są dwie szkoły podania, możesz wrzucić ugotowany makron na patelnie i wymieszać z pozostałymi składnikami albo druga opcja – przełożyć makaron na talerz, a następnie nałożyć podsmażone składniki. Obie wersje warto wykończyć tartym serem i dodać zielonej cebulki. Smacznego!