Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti ze świeżymi pomidorami i oliwą to jedno z najprostszych dań, jakie miałam okazję robić. Mimo to, zachwyca smakiem i aromatem. Świeże pomidory i bazylia oraz dobrej jakości oliwa wystarczają, aby stworzyć idealny obiad. Podałam makaron ze smażonym serem halloumi.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1162
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13291
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1162
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13291
Składniki
Czosnek przeciskamy przez praską. Pomidory obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek i płatki chilli, smażymy minutę. Dodajemy pokrojone pomidory, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Smażymy, co jakiś czas mieszając, aż woda z pomidorów odparuje. Pod koniec dodajemy pokrojone oliwki i listki bazylii. W międzyczasie gotujemy spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do pomidorów dodajemy ugotowany makaron wraz z 1 mała chochlą wody. Smażymy jeszcze chwilę, często mieszając. Ser halloumi kroimy w plastry. Smażymy na patelni posmarowanej olejem, aż do zrumienienia z obu stron. Przed podaniem makaron dekorujemy świeżą bazylią.