Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona wersja spaghetti, smaczna, dietetyczna i bardzo szybka w przygotowaniu.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Cebulę kroimy w krążki, a pomidory i ser feta w kostkę, oliwki można zostawić w całości, albo przekroić na połówki.
Gotujemy makaron, a w tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek , na której dusimy wcześniej posoloną cebulę, pilnując żeby się nie przypaliła. Kiedy cebula jest już gotowa wrzucamy pomidory z puszki i podgrzewamy chwilę, dodajemy oliwki i ser feta
Całość doprawiamy solą , pieprzem cytrynowym i bazylią. Ugotowany al dente makaron przekładamy na talerz i polewamy sosem. Smacznego!!!