Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie makaronu, dyni i seró
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1637
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1637
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Składniki
Dynię obrać ze skóry, usunąć pestki i pokroić ją na kawałki.Cebulę obrać i drobno posiekać. Włożyć oba warzywa na patelnię, polać dookoła strużką oliwy i dusić na średnim ogniu pod przykryciem.
Kiedy dynia zmięknie, zdjąć przykrywkę, doprawić solą, pieprzem i podlać winem. Pozwolić, aby wino odparowało, a następnie na dużym ogniu drewnianą łyżką rozgnieść dynię z serami, cały czas mieszając.
Lekko twardy, ugotowany w dużej ilości osolonej wody makaron włożyć do naczynia, polać sosem, dokładnie wymieszać i podawać do stołu