Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie makaronu, dyni i seró
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19300
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232166
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19300
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232166
Składniki
Dynię obrać ze skóry, usunąć pestki i pokroić ją na kawałki.Cebulę obrać i drobno posiekać. Włożyć oba warzywa na patelnię, polać dookoła strużką oliwy i dusić na średnim ogniu pod przykryciem.
Kiedy dynia zmięknie, zdjąć przykrywkę, doprawić solą, pieprzem i podlać winem. Pozwolić, aby wino odparowało, a następnie na dużym ogniu drewnianą łyżką rozgnieść dynię z serami, cały czas mieszając.
Lekko twardy, ugotowany w dużej ilości osolonej wody makaron włożyć do naczynia, polać sosem, dokładnie wymieszać i podawać do stołu