Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z dodatkiem aromatycznych duszonych warzyw, tofu oraz przypraw ziołowych.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Bakłażana pokroić w plastry o grubości około 1 cm, każdy z nich oprószyć solą z obydwu stron i odstawić na około 30 minut, aby pozbyć się goryczki.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Marchewkę obrać, umyć i pokroić w plastry o grubości około 2 mm.
Cukinię umyć i pokroić w plastry.
Paprykę umyć i pokroić w paski.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Pomidory drobno pokroić.
Tofu pokroić w kostkę.
Ząbki czosnku obrać i pokroić w cienkie plastry.
Plastry bakłażana opłukać z soli, osuszyć i pokroić w paski.
Olej rozgrzać na patelni, dodać bakłażana, marchewkę, cukinię, cebulę, paprykę oraz sól do smaku i dusić pod przykryciem przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodać pomidory, czosnek, oregano, tymianek oraz lubczyk i dusić pod przykryciem jeszcze przez około 5 minut.
Dodać tofu, wymieszać i dusić bez przykrycia do odparowania wody.