Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś myślałam, że spaghetti to tylko pomidorowy sos, doprawiony ziołami i że w takiej formie smakuje najlepiej. Nie! Spaghetti z dodatkiem warzyw bije je na głowę:). Tym razem dodałam dużo selera naciowego a spaghetti podlałam czerwonym winem. Wyszło pysznie!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9589
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3230
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6679
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9589
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3230
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6679
Składniki
Marchewkę ścieramy na tarce (małe oczka), cebulę i seler naciowy kroimy drobno. Smażymy kilka minut na rozgrzanym oleju.
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i oregano. Mieszamy.
Do całości dodajemy mięso mielone, które mieszamy z warzywami i koncentratem pomidorowym. Przyprawiamy solą i pieprzem. Krótko smażymy, po czym wlewamy wino, które odparowujemy.
Dodajemy pomidory i przecier, gotujemy kilka minut.
Wyłączamy gaz i zostawiamy na około 5 minut. Po tym czasie dolewamy mleko i mieszamy.
Podajemy z makaronem spaghetti (u mnie z pełnoziarnistym). Posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy listkami bazylii.