Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Por pokroić w plasterki, marchew utrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnku i smażyć przez około 5 minut na rozgrzanej oliwie. Dodać ugotowany ryż, sos sojowy, przyprawy i całość wymieszać. Płatki papieru ryżowego zanurzyć w wodzie i wyłożyć na suchą ściereczkę. Masę ryżowo-warzywną kłaść łyżką na środek płatka ryżowego, uformować równy wałeczek, zagiąć brzegi do środka, następnie papier zrolować, uważając, aby dokładnie skleić brzegi. Gotowe spring rollsy smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Można podawać z sosem słodko-kwaśnym.
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Por pokroić w plasterki, marchew utrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnku i smażyć przez około 5 minut na rozgrzanej oliwie.
Dodać ugotowany ryż, sos sojowy, przyprawy i całość wymieszać. Płatki papieru ryżowego zanurzyć w wodzie i wyłożyć na suchą ściereczkę.
Masę ryżowo-warzywną kłaść łyżką na środek płatka ryżowego, uformować równy wałeczek, zagiąć brzegi do środka, następnie papier zrolować, uważając, aby dokładnie skleić brzegi.
Gotowe spring rollsy smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Można podawać z sosem słodko-kwaśnym.