Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszanka morskich owoców smażona z warzywami i przyprawami.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 737
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2073
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4059
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4061
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 737
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2073
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4059
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4061
Składniki
-Mieszankę owoców odmrażamy. Wrzucamy na durszlak, zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na parę minut. Warzywa standardowo myjemy i kroimy drobniutko. Cebulę w piórka, por w kółka, czosnek mielimy bądź przeciskamy przez praskę. Przygotowujemy mieszankę przypraw w jednym naczyniu.
-Na głębokiej patelni, rozgrzewamy dwie łyżki stołowe oliwy.
-Dodajemy warzywa, powoli.
-Smażymy na średnim ogniu, mieszając często do momentu aż cebulka się zeszkli a por będzie miękki.
-Dodajemy nasze morskie pyszności i zmielony czosnek.
-Smażymy na średnim ogniu, przez 5 minut, co jakiś czas mieszając.
-Dodajemy przyprawy, smażymy przez kolejne 5 minut.
-Pod koniec smażenia, dodajemy szczyptę soli. (Na zdjęciu sól himalajska - ma lepsze wartości odżywcze niż zwykła sól, smakuje wyśmienicie i wystarczy dodać mniej)
-Dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Zmniejszamy ogień na minimalny i smażymy przez 2 minuty.
-Podawać zaraz po usmażeniu. Można przyprawić sosem sojowym.