Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszanka morskich owoców smażona z warzywami i przyprawami.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99115
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 471
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99115
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 471
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Składniki
-Mieszankę owoców odmrażamy. Wrzucamy na durszlak, zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na parę minut. Warzywa standardowo myjemy i kroimy drobniutko. Cebulę w piórka, por w kółka, czosnek mielimy bądź przeciskamy przez praskę. Przygotowujemy mieszankę przypraw w jednym naczyniu.
-Na głębokiej patelni, rozgrzewamy dwie łyżki stołowe oliwy.
-Dodajemy warzywa, powoli.
-Smażymy na średnim ogniu, mieszając często do momentu aż cebulka się zeszkli a por będzie miękki.
-Dodajemy nasze morskie pyszności i zmielony czosnek.
-Smażymy na średnim ogniu, przez 5 minut, co jakiś czas mieszając.
-Dodajemy przyprawy, smażymy przez kolejne 5 minut.
-Pod koniec smażenia, dodajemy szczyptę soli. (Na zdjęciu sól himalajska - ma lepsze wartości odżywcze niż zwykła sól, smakuje wyśmienicie i wystarczy dodać mniej)
-Dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Zmniejszamy ogień na minimalny i smażymy przez 2 minuty.
-Podawać zaraz po usmażeniu. Można przyprawić sosem sojowym.