Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszanka morskich owoców smażona z warzywami i przyprawami.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21633
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21633
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
-Mieszankę owoców odmrażamy. Wrzucamy na durszlak, zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na parę minut. Warzywa standardowo myjemy i kroimy drobniutko. Cebulę w piórka, por w kółka, czosnek mielimy bądź przeciskamy przez praskę. Przygotowujemy mieszankę przypraw w jednym naczyniu.
-Na głębokiej patelni, rozgrzewamy dwie łyżki stołowe oliwy.
-Dodajemy warzywa, powoli.
-Smażymy na średnim ogniu, mieszając często do momentu aż cebulka się zeszkli a por będzie miękki.
-Dodajemy nasze morskie pyszności i zmielony czosnek.
-Smażymy na średnim ogniu, przez 5 minut, co jakiś czas mieszając.
-Dodajemy przyprawy, smażymy przez kolejne 5 minut.
-Pod koniec smażenia, dodajemy szczyptę soli. (Na zdjęciu sól himalajska - ma lepsze wartości odżywcze niż zwykła sól, smakuje wyśmienicie i wystarczy dodać mniej)
-Dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Zmniejszamy ogień na minimalny i smażymy przez 2 minuty.
-Podawać zaraz po usmażeniu. Można przyprawić sosem sojowym.