Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4546
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6983
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4546
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6983
Składniki
Smacznego :)
Posiekana cebulę lekko się złoci, dodaje się posiekany czosnek, a gdy ten zacznie pachnieć to passatę. W sezonie powinno się wykorzystać świeże pomidory, zblenderowane na masę i przetarte. Jeszcze majeranek/ oregano, po czasie dodaje się koncentrat, sól, cukier i pieprz. Po około 10 minutach sos będzie dobry. Na osobnej patelni smaży się cienkie plastry wołowiny doprawione solą i pieprzem, wedle uznania, potem wrzuca się je do gorącego sosu, i w zależności od preferencji można jeszcze potrzymać minutę. Przy smażeniu sosu wykorzystałam okazję i od razu dodałam coś zielonego. Może to być fasolka szparagowa lub okra. Podawać od razu!