Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1396
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 423
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1396
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 423
Składniki
Smacznego :)
Posiekana cebulę lekko się złoci, dodaje się posiekany czosnek, a gdy ten zacznie pachnieć to passatę. W sezonie powinno się wykorzystać świeże pomidory, zblenderowane na masę i przetarte. Jeszcze majeranek/ oregano, po czasie dodaje się koncentrat, sól, cukier i pieprz. Po około 10 minutach sos będzie dobry. Na osobnej patelni smaży się cienkie plastry wołowiny doprawione solą i pieprzem, wedle uznania, potem wrzuca się je do gorącego sosu, i w zależności od preferencji można jeszcze potrzymać minutę. Przy smażeniu sosu wykorzystałam okazję i od razu dodałam coś zielonego. Może to być fasolka szparagowa lub okra. Podawać od razu!