Do góry

Dania główne Przepis na:

Stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 873 Ocena: 16757

Dodano:

Odsłon: 13431

Prosto , szybko, pysznie. A jak mogłoby być skoro to przepis Magdy Gessler

Składniki

  • stek z tuńczyka ok. 200 g , 2 cm grubość
  • suszony rozmaryn
  • pieprz kolorowy
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • cytryna
1-2 os. 30 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marynata : wymieszałem oliwę z rozmarynem, solą i zmielonym pieprzem.
    Posmarowałem marynatą steki z obu stron. Odstawiłem na 15 minut.
    Patelnię grillową mocno rozgrzałem. Smażyłem tuńczyka po minucie z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 14 grudnia 2014 Wspaniale wygląda i zapewne tak smakuje.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 13 grudnia 2014 Boski! Uwielbiam świeżego tuńczyka, choć nie często go kupuję, gdyż cena jest dość zaporowa... Twoja propozycja jest wyśmienita!!! :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń