Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1004
Dodano: 06.04.2018
Odsłon: 479
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Tuńczyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy z obu stron olejem. Oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na ok. 10-15 minut.
Z umytych pomidorów usuwamy gniazda nasienne, miąższ drobno kroimy. Do pomidorów dodajemy posiekaną cebulę i szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wlewamy olej i mieszamy.
Rybę smażymy na mocno rozgrzanej, suchej patelni z obu stron, jednak nie dłużej niż 3 minuty z każdej strony (czas zależy od tego, jak wypieczone mięso lubicie).
Usmażone przekładamy na talerz, na wierzch wykładamy salsę pomidorową.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 06 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
No i to jest idealne danie na piątek, choć nie tylko :)Uwielbiam ryby, a tuńczyk jest przepyszny i chyba jako jeden z ostatnich nie zjadł tyle chemii, co na przykład łosoś :D
2 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 06 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
danie bardzo wyjątkowe :)2 Kto głosował? | Odpowiedz