Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuńczyk jest bardzo dobrą i zdrową rybą, można z niej przygotować nie tylko sałatkę, ale również danie główne. Stek robi się błyskawicznie, dzięki czemu nie trzeba godzinami stać przy garach, aby zjeść coś wyjątkowo dobrego.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Składniki
Tuńczyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy z obu stron olejem. Oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na ok. 10-15 minut. Z umytych pomidorów usuwamy gniazda nasienne, miąższ drobno kroimy. Do pomidorów dodajemy posiekaną cebulę i szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wlewamy olej i mieszamy. Rybę smażymy na mocno rozgrzanej, suchej patelni z obu stron, jednak nie dłużej niż 3 minuty z każdej strony (czas zależy od tego, jak wypieczone mięso lubicie). Usmażone przekładamy na talerz, na wierzch wykładamy salsę pomidorową.