Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i uniwersalny przepis na pyszną przekąskę. Można je również podawać jako danie obiadowe z ulubionymi dodatkami.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 219
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 104
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 219
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 104
Składniki
Mięso myjemy i kroimy w paski. Maślankę mieszamy z jajkiem. Wkładamy mięso i wstawiamy na 30 minut do lodówki.
W miseczce mieszamy mąkę z przyprawami. Obtaczamy mięso.
Kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Odsączamy na ręczniku papierowym. Możemy podać z frytkami, surówką i ulubionym sosem.