Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta bez indyka to nie święta, przeważnie jest mięso pieczone, ale niekoniecznie. Proponuję przygotować wersję gulaszową. Delikatne mięso z indyka z warzywami oraz aromatycznymi przyprawami, na pewno każdemu zasmakuje.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1533
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1401
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 291
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1533
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1401
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 291
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, solę i smażę na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę, czosnek obieram, kroję na połówki. 3. Marchew obieram, kroję w plasterki. 4. Papryki myję, usuwam nasiona i kroję w paseczki. 5. Ogórki kroję na mniejsze kawałki. 6. Warzywa przekładam do blendera i miksuję 2 minuty. 7. Warzywa przekładam do garnka, dodaję mięso, wlewam przecier pomidorowy, wodę, kostkę rosołową, ziele angielskie, listki laurowe i doprawiam ziołami prowansalskimi, papryką słodką, cynamonem, cukrem, pieprzem oraz solą. Wszystko razem gotujemy 20 minut. 8. Danie gotowe. 9. Smacznego.