Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przepadam za awokado, ale dziś odmienił mi się smak. Mój nowy pomysł na ciasto francuskie wyszedł znakomicie. Naprawdę polecam mieszankę, którą zastosowałam w przepisie. Nic dodać, nic ująć, sam smak.
Tarka do jarzyn, nóż, widelec, blacha do pieczenia
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10009
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2643
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1771
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 670
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3881
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10009
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2643
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1771
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 670
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3881
Składniki
Cebulę starałam na tarce jarzynowej o największych oczkach. Usunęłam pestkę z awokado przez nacięcie wokół awokado i obrałam. Widelcem zmiażdżyłam awokado i połączyłam z cebulą na talerzyku.
Ciasto francuskie podzieliłam na 2 równe połowy i pokryłam plasterkami szynki.
Ma szynkę położyłam masę z awokado i cebuli.
Na te warstwę położyłam plasterki sera.
Przykrywamy ser drugą połową ciasta francuskiego i podzieliłam na 5 części w poprzek.
Każdy kawałek skręciłam dobrze i umieściłam na formę do pieczenia.
Piekłam w piekarniku na środkowej części w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 25 minut. Czas pieczenia jest krótszy , jeśli nagrzejemy piekarnik.