Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przepadam za awokado, ale dziś odmienił mi się smak. Mój nowy pomysł na ciasto francuskie wyszedł znakomicie. Naprawdę polecam mieszankę, którą zastosowałam w przepisie. Nic dodać, nic ująć, sam smak.
Tarka do jarzyn, nóż, widelec, blacha do pieczenia
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 599
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 977
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1967
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 599
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 977
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1967
Składniki
Cebulę starałam na tarce jarzynowej o największych oczkach. Usunęłam pestkę z awokado przez nacięcie wokół awokado i obrałam. Widelcem zmiażdżyłam awokado i połączyłam z cebulą na talerzyku.
Ciasto francuskie podzieliłam na 2 równe połowy i pokryłam plasterkami szynki.
Ma szynkę położyłam masę z awokado i cebuli.
Na te warstwę położyłam plasterki sera.
Przykrywamy ser drugą połową ciasta francuskiego i podzieliłam na 5 części w poprzek.
Każdy kawałek skręciłam dobrze i umieściłam na formę do pieczenia.
Piekłam w piekarniku na środkowej części w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 25 minut. Czas pieczenia jest krótszy , jeśli nagrzejemy piekarnik.