Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata do karkówki z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Ma dobrze zachowane proporcje słodkiego, ostrego, słonego i kwaśnego. Mięso dzięki niej nabiera smaku, kruchości i pozostaje soczyste. Koniecznie wypróbujcie!
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 62
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 58
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 151
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 241
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 62
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 58
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 151
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 241
Składniki
Wszystkie składniki marynaty łączymy i dokładnie mieszamy. Mięso polecam zamarynować na 1 dzień przed grillowaniem, wtedy uzyskamy najlepszy smak. Mięso zalewamy marynatą, mieszamy. Odstawiamy w zamkniętym pojemniku do lodówki. W czasie marynowania warto kilka razy przemieszać całość, aby każdy kawałek mięsa był równomiernie otoczony marynatą. Czas grillowania zależy od grubości karkówki. Na każdy centymetr grubości mięsa powinniśmy liczyć około 4-6 minut grillowania z każdej strony, ale zależy to również od żaru pod naszym grillem. Ważne, aby nie przetrzymać karkówki za długo. Karkówkę podajemy ze świeżymi warzywami i pieczywem.