Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata do karkówki z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Ma dobrze zachowane proporcje słodkiego, ostrego, słonego i kwaśnego. Mięso dzięki niej nabiera smaku, kruchości i pozostaje soczyste. Koniecznie wypróbujcie!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5382
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9196
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 108
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 85
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5382
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9196
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 108
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 85
Składniki
Wszystkie składniki marynaty łączymy i dokładnie mieszamy. Mięso polecam zamarynować na 1 dzień przed grillowaniem, wtedy uzyskamy najlepszy smak. Mięso zalewamy marynatą, mieszamy. Odstawiamy w zamkniętym pojemniku do lodówki. W czasie marynowania warto kilka razy przemieszać całość, aby każdy kawałek mięsa był równomiernie otoczony marynatą. Czas grillowania zależy od grubości karkówki. Na każdy centymetr grubości mięsa powinniśmy liczyć około 4-6 minut grillowania z każdej strony, ale zależy to również od żaru pod naszym grillem. Ważne, aby nie przetrzymać karkówki za długo. Karkówkę podajemy ze świeżymi warzywami i pieczywem.