Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata do karkówki z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Ma dobrze zachowane proporcje słodkiego, ostrego, słonego i kwaśnego. Mięso dzięki niej nabiera smaku, kruchości i pozostaje soczyste. Koniecznie wypróbujcie!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37933
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37933
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Składniki
Wszystkie składniki marynaty łączymy i dokładnie mieszamy. Mięso polecam zamarynować na 1 dzień przed grillowaniem, wtedy uzyskamy najlepszy smak. Mięso zalewamy marynatą, mieszamy. Odstawiamy w zamkniętym pojemniku do lodówki. W czasie marynowania warto kilka razy przemieszać całość, aby każdy kawałek mięsa był równomiernie otoczony marynatą. Czas grillowania zależy od grubości karkówki. Na każdy centymetr grubości mięsa powinniśmy liczyć około 4-6 minut grillowania z każdej strony, ale zależy to również od żaru pod naszym grillem. Ważne, aby nie przetrzymać karkówki za długo. Karkówkę podajemy ze świeżymi warzywami i pieczywem.