Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata do karkówki z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Ma dobrze zachowane proporcje słodkiego, ostrego, słonego i kwaśnego. Mięso dzięki niej nabiera smaku, kruchości i pozostaje soczyste. Koniecznie wypróbujcie!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 226
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4519
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12245
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5662
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 226
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4519
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12245
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5662
Składniki
Wszystkie składniki marynaty łączymy i dokładnie mieszamy. Mięso polecam zamarynować na 1 dzień przed grillowaniem, wtedy uzyskamy najlepszy smak. Mięso zalewamy marynatą, mieszamy. Odstawiamy w zamkniętym pojemniku do lodówki. W czasie marynowania warto kilka razy przemieszać całość, aby każdy kawałek mięsa był równomiernie otoczony marynatą. Czas grillowania zależy od grubości karkówki. Na każdy centymetr grubości mięsa powinniśmy liczyć około 4-6 minut grillowania z każdej strony, ale zależy to również od żaru pod naszym grillem. Ważne, aby nie przetrzymać karkówki za długo. Karkówkę podajemy ze świeżymi warzywami i pieczywem.