Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syconka łączy wszystkie tradycyjne smaki w postaci mięsa mielonego i warzyw w jedną zupę. Po takim obiedzie nie trzeba gotować drugiego dania! Co bardzo ważne, danie przygotowuje się właściwie w jednym garnku, dlatego unikniesz zmywania sterty naczyń. Radzimy od razu przygotować większą porcję, bo smak tego dania zdecydowanie zaostrza apetyt.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9675
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 305
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9675
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 305
Składniki
Najpierw przygotuj bulion. Obierz marchewki i pietruszki. Wstaw do garnka, zalej je wodą aż warzywa się w pełni zanurzą. Wrzuć ziela angielskie, liście laurowe, dopraw solą i pieprzem. Zagotuj. Od tego momentu zmniejsz moc palnika i gotuj aż warzywa będą miękkie.
W tym czasie przygotuj klopsiki. Mięso wieprzowe mielone wymieszaj z dwoma jajkami, 3 łyżkami bułki tartej, sporą ilością majeranku, solą i pieprzem. Z gładkiej masy uformuj kulki. Usmaż je na patelni z dodatkiem oleju z każdej strony. Dobrze, aby się zarumieniły. Odstaw.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj drobno. Paprykę również pokrój, usuwając gniazda nasienne. Całość podsmaż na patelni, na której wcześniej smażyły się klopsiki.
Z bulionu wyłóż marchewki i pietruszki. Pokrój je w plastry lub w kostkę. Dodaj ponownie do wywaru. Przełóż podsmażoną paprykę, cebulę i czosnek. Zagotuj ponownie wywar.
Obierz ziemniaki i dodaj do bulionu. Gotuj przez 15 minut.
Wlej przecier pomidorowy i dodaj zawartość puszki pomidorów. Dopraw natką pietruszki, papryką słodką, solą i pieprzem. Na koniec wrzuć klopsiki i zamieszaj delikatnie. Zostaw na 10 minut na małym ogniu. Wtedy wlej śmietankę.