Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, twarogowe placuszki. Miękkie i sycące. Polecam na przekąskę, śniadanie bądź ciepłą kolację.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
Do miski włożyć twaróg i rozgnieść widelcem. Dodać jajka, cukier i szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać.
Do masy dodać 3/4 mąki i wyrobić ciasto. Może ono trochę się kleić ale tak ma być. Nie dodawajmy więcej mąki bo placuszki wyjdą twarde.
W pozostałej mące obmączyć sobie dłonie i ciasta odrywać po kawałku i formować placuszki.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć nasze placuszki na złoty kolor z obu stron. Podawać posypane cukrem lub z ulubionym dżemem bądź też innymi dodatkami jak np. syrop klonowy. Smacznego!