Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, twarogowe placuszki. Miękkie i sycące. Polecam na przekąskę, śniadanie bądź ciepłą kolację.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456918
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1249
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2123
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 516
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456918
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1249
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2123
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 516
Składniki
Do miski włożyć twaróg i rozgnieść widelcem. Dodać jajka, cukier i szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać.
Do masy dodać 3/4 mąki i wyrobić ciasto. Może ono trochę się kleić ale tak ma być. Nie dodawajmy więcej mąki bo placuszki wyjdą twarde.
W pozostałej mące obmączyć sobie dłonie i ciasta odrywać po kawałku i formować placuszki.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć nasze placuszki na złoty kolor z obu stron. Podawać posypane cukrem lub z ulubionym dżemem bądź też innymi dodatkami jak np. syrop klonowy. Smacznego!