Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, twarogowe placuszki. Miękkie i sycące. Polecam na przekąskę, śniadanie bądź ciepłą kolację.
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 8
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10233
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 190
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 35
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 28
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 8
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10233
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 190
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 35
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 28
Składniki
Do miski włożyć twaróg i rozgnieść widelcem. Dodać jajka, cukier i szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać.
Do masy dodać 3/4 mąki i wyrobić ciasto. Może ono trochę się kleić ale tak ma być. Nie dodawajmy więcej mąki bo placuszki wyjdą twarde.
W pozostałej mące obmączyć sobie dłonie i ciasta odrywać po kawałku i formować placuszki.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć nasze placuszki na złoty kolor z obu stron. Podawać posypane cukrem lub z ulubionym dżemem bądź też innymi dodatkami jak np. syrop klonowy. Smacznego!