Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szare kluski zrobione z tartych ziemniaków, ugotowane i podane okraszone skwarkami z cebulą i z surówką z kiszonej kapusty.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7907
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3166
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 598
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7907
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3166
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 598
Składniki
Obrane, umyte ziemniaki trzemy na tarce lub maszyną na pulpę. Pulpę odciskamy z wody przez tetrową pieluszkę lub płócienną ściereczkę. Do odciśniętego ciasta dodajemy mąkę, jajka i sól, dokładnie mieszamy. Ciasto odstawiamy na 30 minut a w między czasie robimy surówkę z kiszonej kapusty, pokrojonej w kostkę cebuli, posypanej ziołowym pieprzem i polanej oliwą, całość mieszamy. Przygotowujemy okrasę z boczku i cebuli. Nastawiamy osoloną wodę, zagotowujemy i wrzucamy łyżką ciasto wielkości orzecha włoskiego. Gdy ułożymy warstwę klusek gotujemy 2 minuty, przewracamy na drugą stronę i również gotujemy 2 minuty. Kluski wyjmujemy z garnka łyżką cedzakową, układamy na talerz, okraszamy smażonymi skwarkami z cebulą. Podajemy z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego !!!