Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szare kluski zrobione z tartych ziemniaków, ugotowane i podane okraszone skwarkami z cebulą i z surówką z kiszonej kapusty.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 280
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21787
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 280
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21787
Składniki
Obrane, umyte ziemniaki trzemy na tarce lub maszyną na pulpę. Pulpę odciskamy z wody przez tetrową pieluszkę lub płócienną ściereczkę. Do odciśniętego ciasta dodajemy mąkę, jajka i sól, dokładnie mieszamy. Ciasto odstawiamy na 30 minut a w między czasie robimy surówkę z kiszonej kapusty, pokrojonej w kostkę cebuli, posypanej ziołowym pieprzem i polanej oliwą, całość mieszamy. Przygotowujemy okrasę z boczku i cebuli. Nastawiamy osoloną wodę, zagotowujemy i wrzucamy łyżką ciasto wielkości orzecha włoskiego. Gdy ułożymy warstwę klusek gotujemy 2 minuty, przewracamy na drugą stronę i również gotujemy 2 minuty. Kluski wyjmujemy z garnka łyżką cedzakową, układamy na talerz, okraszamy smażonymi skwarkami z cebulą. Podajemy z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego !!!