Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyk, który musi się pojawić podczas grillowania. Soczyste szaszłyki z mięsem z kurczaka, papryką, czerwoną cebulą oraz cukinią z pewnością skuszą każdego. Podane z koperkowym sosem smakują rewelacyjnie.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Dodać jogurt naturalny i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na około 20-30 minut.
Warzywa umyć i pokroić w kawałki odpowiadające kawałkom kurczaka.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno: kawałki kurczaka, cebulę, paprykę i cukinię. Gotowe szaszłyki doprawić przyprawą do grilla.
Szaszłyki grillować na grillu na aluminiowych tackach po równo z każdej strony.
Po upieczeniu szaszłyki oprószyć koperkiem i podawać w towarzystwie sosu.