Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyk, który musi się pojawić podczas grillowania. Soczyste szaszłyki z mięsem z kurczaka, papryką, czerwoną cebulą oraz cukinią z pewnością skuszą każdego. Podane z koperkowym sosem smakują rewelacyjnie.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1105
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 444
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1105
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 444
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Dodać jogurt naturalny i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na około 20-30 minut.
Warzywa umyć i pokroić w kawałki odpowiadające kawałkom kurczaka.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno: kawałki kurczaka, cebulę, paprykę i cukinię. Gotowe szaszłyki doprawić przyprawą do grilla.
Szaszłyki grillować na grillu na aluminiowych tackach po równo z każdej strony.
Po upieczeniu szaszłyki oprószyć koperkiem i podawać w towarzystwie sosu.