Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyk, który musi się pojawić podczas grillowania. Soczyste szaszłyki z mięsem z kurczaka, papryką, czerwoną cebulą oraz cukinią z pewnością skuszą każdego. Podane z koperkowym sosem smakują rewelacyjnie.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15501
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8792
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 651
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8299
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15501
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8792
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 651
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8299
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Dodać jogurt naturalny i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na około 20-30 minut.
Warzywa umyć i pokroić w kawałki odpowiadające kawałkom kurczaka.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno: kawałki kurczaka, cebulę, paprykę i cukinię. Gotowe szaszłyki doprawić przyprawą do grilla.
Szaszłyki grillować na grillu na aluminiowych tackach po równo z każdej strony.
Po upieczeniu szaszłyki oprószyć koperkiem i podawać w towarzystwie sosu.