Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyk, który musi się pojawić podczas grillowania. Soczyste szaszłyki z mięsem z kurczaka, papryką, czerwoną cebulą oraz cukinią z pewnością skuszą każdego. Podane z koperkowym sosem smakują rewelacyjnie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115576
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7871
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2969
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1361
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1231
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115576
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7871
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2969
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1361
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1231
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Dodać jogurt naturalny i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na około 20-30 minut.
Warzywa umyć i pokroić w kawałki odpowiadające kawałkom kurczaka.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno: kawałki kurczaka, cebulę, paprykę i cukinię. Gotowe szaszłyki doprawić przyprawą do grilla.
Szaszłyki grillować na grillu na aluminiowych tackach po równo z każdej strony.
Po upieczeniu szaszłyki oprószyć koperkiem i podawać w towarzystwie sosu.