Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka to moje ulubione mięso:) Odrobina tłuszczyku sprawia, że potrawy /pieczone, smażone, duszone czy gotowane/ nigdy nie są suche i smakują wybornie.A z karkówki można przygotować prawdziwe smakowitości:) Dziś polecam szaszłyki z cebulką i kiszonym ogórkiem - pycha:)
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 48
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2326
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 48
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2326
Składniki
Cebule obieramy, kroimy na ćwiartki, dzielimy na piórka i przekładamy do miski. Karkówkę kroimy w kostkę podobnej wielkości /ok. 3-4 cm x 3-4 cm/ i dodajemy do cebuli. Sól, pieprz, papryki i czosnek granulowany mieszamy i dodajemy do mięsa z cebulą. Dokładnie mieszamy. Przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 godziny. Przygotowane składniki nadziewamy na przemian na patyki szaszłykowe i układamy na blaszce do pieczenia.
Blaszkę z szaszłykami przykrywamy folią aluminiową, wstawiamy na środkową półkę piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C. i pieczemy 80 min. Następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze ok. 10 min -do zrumienienia. Mięso jest odpowiednio doprawione a kiszone ogórki podkręcają smak. Jeśli jednak ktoś lubi można podawać dodatkowo keczup lub sos czosnkowy. Do szaszłyków podałam surówkę z jabłka i pora.