Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki z kurczaka i ananasa

Szaszłyki z kurczaka i ananasa

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 349

Dodano:

Odsłon: 143

Szaszłyki w słodszej wersji :)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szaszłyki z kurczaka i ananasa

Przygotowanie

  1. Filety umyj i oczyść, pokrój w dużą kostkę.
    W misce wymieszaj składniki marynaty, do marynaty włóż mięso, wymieszaj, przykryj i odstaw na godzinę do lodówki.

  2. Plastry ananasa przekrój na cztery części. Na patyczki nadziewaj na zmianę kurczaka i ananasa. Piecz w piekarniku na ruszcie (lub na grillu) w temp. 190 stopni przez 20 -25 minut. Podawaj posypane sezamem i dymką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń