Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad, na coś nowego na imprezy oto danie dla Ciebie. Szaszłyki z mięsa mielonego z aromatycznym boczkiem, który sprawia, że potrawa jest smaczna i soczysta.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
1. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie. 2. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję usmażoną cebule. Wsypuję sól, pieprz, paprykę ostrą, bułkę tartą i wyrabiam masę mięsną.
3. Na patyczki od szaszłyków nadziewam po 3 śliwki suszone. Każdy szaszłyk, że śliwką oblepiam masą mięsną, następnie owijam 2 plastrami boczku. 4. Szaszłyki układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 40 minut w 190°C.
5. Gotowe. 6. Smacznego