Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad, na coś nowego na imprezy oto danie dla Ciebie. Szaszłyki z mięsa mielonego z aromatycznym boczkiem, który sprawia, że potrawa jest smaczna i soczysta.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1438
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 711
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 705
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1438
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 711
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 705
Składniki
1. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie. 2. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję usmażoną cebule. Wsypuję sól, pieprz, paprykę ostrą, bułkę tartą i wyrabiam masę mięsną.
3. Na patyczki od szaszłyków nadziewam po 3 śliwki suszone. Każdy szaszłyk, że śliwką oblepiam masą mięsną, następnie owijam 2 plastrami boczku. 4. Szaszłyki układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 40 minut w 190°C.
5. Gotowe. 6. Smacznego