Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad, na coś nowego na imprezy oto danie dla Ciebie. Szaszłyki z mięsa mielonego z aromatycznym boczkiem, który sprawia, że potrawa jest smaczna i soczysta.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8648
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7230
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4938
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327878
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8648
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7230
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4938
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327878
Składniki
1. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie. 2. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję usmażoną cebule. Wsypuję sól, pieprz, paprykę ostrą, bułkę tartą i wyrabiam masę mięsną.
3. Na patyczki od szaszłyków nadziewam po 3 śliwki suszone. Każdy szaszłyk, że śliwką oblepiam masą mięsną, następnie owijam 2 plastrami boczku. 4. Szaszłyki układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 40 minut w 190°C.
5. Gotowe. 6. Smacznego