Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowo, smacznie i zdrowo! Szaszłyki można przygotować na grillu lub w piekarniku, sprawdzą się na obiad albo na ciepłą kolację.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 39
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 561
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5513
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 39
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 561
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5513
Składniki
Pół bułki zalać mlekiem i poczekać by napęczniała. W misce wymieszać mięso mielone, jajko oraz odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę, masę wyrobić, doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Z masy uformować niewielkie pulpety, obtaczać w bułce tartej i podsmażyć na oleju z każdej strony. Cebulę obrać, pokroić na kawałki wielkości pulpetów. Na patyczki nadziewamy podsmażonymi pulpetami, pomidorkami koktajlowymi i kawałkami cebuli. Szaszłyki pieczemy na grillu lub w piekarniku (piekarniku nagrzanym do 180 st. C, góra-dół), przez 15-20minut, obracając kilka razy.