Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycel cielęcy po wiedeńsku

Sznycel cielęcy po wiedeńsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 676 Ocena: 13697

Dodano:

Odsłon: 291

Klasyka!

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sznycel cielęcy po wiedeńsku

Przygotowanie

  1. Kawałek szynki cielęcej należy obrać dokładnie z wszelkich błon.
    Pokroiłam go na dwu centymetrowe plastry.

  2. Rozbijałam mięso przez folię spożywczą, często obracając, aż było "prześwitujące".

  3. Mięso oprószyłam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na bardzo dwóch talerzach przygotowałam składniki do panierowania.
    Najpierw mąka, potem rozkłócone jaja i bułka tarta.

    Na patelnię wylałam około 1 cm wysokości oleju i smażyłam kotlety po kolei do zrumienienia każdej strony.

  4. Bezpośrednio przed jedzeniem sznycel skrapia się sokiem z cytryny.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 02 września Po slodyczach u Demela to jest druga rzecz, za która przepadam w Wiedniu. Twój ma tak samo odstajaca panierke, jaka powinien miec sznycel wiedenski, tylko, ze u nich jest wiekszy od talerza :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 01 września Nie próbowałam nigdy takiego kotleta z cielęciny. Wygląda bardzo apetycznie. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 września Nie możesz tych przepisów wstawiać rano? ;p
Teraz jak się na t patrzy, to chcemy iść do kuchni takie robić :)) MNIAMI :D
Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń