Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15586
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4677
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 357
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2862
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15586
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4677
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 357
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2862
Składniki
Kawałek szynki cielęcej należy obrać dokładnie z wszelkich błon. Pokroiłam go na dwu centymetrowe plastry.
Rozbijałam mięso przez folię spożywczą, często obracając, aż było "prześwitujące".
Mięso oprószyłam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na bardzo dwóch talerzach przygotowałam składniki do panierowania. Najpierw mąka, potem rozkłócone jaja i bułka tarta. Na patelnię wylałam około 1 cm wysokości oleju i smażyłam kotlety po kolei do zrumienienia każdej strony.
Bezpośrednio przed jedzeniem sznycel skrapia się sokiem z cytryny. Smacznego :)