Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3233
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 804
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 286
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 217
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3233
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 804
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 286
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 217
Składniki
Kawałek szynki cielęcej należy obrać dokładnie z wszelkich błon. Pokroiłam go na dwu centymetrowe plastry.
Rozbijałam mięso przez folię spożywczą, często obracając, aż było "prześwitujące".
Mięso oprószyłam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na bardzo dwóch talerzach przygotowałam składniki do panierowania. Najpierw mąka, potem rozkłócone jaja i bułka tarta. Na patelnię wylałam około 1 cm wysokości oleju i smażyłam kotlety po kolei do zrumienienia każdej strony.
Bezpośrednio przed jedzeniem sznycel skrapia się sokiem z cytryny. Smacznego :)