Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Kawałek szynki cielęcej należy obrać dokładnie z wszelkich błon. Pokroiłam go na dwu centymetrowe plastry.
Rozbijałam mięso przez folię spożywczą, często obracając, aż było "prześwitujące".
Mięso oprószyłam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na bardzo dwóch talerzach przygotowałam składniki do panierowania. Najpierw mąka, potem rozkłócone jaja i bułka tarta. Na patelnię wylałam około 1 cm wysokości oleju i smażyłam kotlety po kolei do zrumienienia każdej strony.
Bezpośrednio przed jedzeniem sznycel skrapia się sokiem z cytryny. Smacznego :)