Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze tradycyjne sznycelki tyle, że z mięsa mielonego indyczego. Delikatne i aromatyczne, można podawać na obiad lub gorącą kolację.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13161
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2521
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3676
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4611
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13161
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2521
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3676
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4611
Składniki
W małej misce namaczam w wodzie kajzerkę ok 5 minut . Cebulę kroję w drobną kostkę. W dużej misce mieszam mięso mielone, cebulę, jajko, odciśniętą z wody bułkę, przyprawy. Mieszam ręką tak aby powstała w miarę jednolita masa.. Z powstałej masy tworzę małe kulki, panieruję w buce tartej wysypanej na talerzu. Kładę na rozgrzanej patelni (oleju) i spłaszczam widelcem. Smażę z dwóch stron na złoto-brązowo ok 7-10 minut . Sznycelki są świetne zarówno z ziemniaczkami i surówkami i/lub z sosem pomidorowym. Smacznego