Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze tradycyjne sznycelki tyle, że z mięsa mielonego indyczego. Delikatne i aromatyczne, można podawać na obiad lub gorącą kolację.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20684
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26036
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20684
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26036
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Składniki
W małej misce namaczam w wodzie kajzerkę ok 5 minut . Cebulę kroję w drobną kostkę. W dużej misce mieszam mięso mielone, cebulę, jajko, odciśniętą z wody bułkę, przyprawy. Mieszam ręką tak aby powstała w miarę jednolita masa.. Z powstałej masy tworzę małe kulki, panieruję w buce tartej wysypanej na talerzu. Kładę na rozgrzanej patelni (oleju) i spłaszczam widelcem. Smażę z dwóch stron na złoto-brązowo ok 7-10 minut . Sznycelki są świetne zarówno z ziemniaczkami i surówkami i/lub z sosem pomidorowym. Smacznego