Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 744
Dodano: 08.02.2018
Odsłon: 513
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
W małej misce namaczam w wodzie kajzerkę ok 5 minut . Cebulę kroję w drobną kostkę.
W dużej misce mieszam mięso mielone, cebulę, jajko, odciśniętą z wody bułkę, przyprawy. Mieszam ręką tak aby powstała w miarę jednolita masa..
Z powstałej masy tworzę małe kulki, panieruję w buce tartej wysypanej na talerzu. Kładę na rozgrzanej patelni (oleju) i spłaszczam widelcem. Smażę z dwóch stron na złoto-brązowo ok 7-10 minut .
Sznycelki są świetne zarówno z ziemniaczkami i surówkami i/lub z sosem pomidorowym. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 08 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Biorę, nawet teraz na noc ;)Teraz już nie zjem, ale na jutro będzie, jak znalazł :D Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz