Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa uczta, no ale w karnawale można :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4089
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11197
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13432
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4089
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11197
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13432
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5196
Składniki
W mniejszych miejscowościach trudno jest kupić cielęcinę sznyclową w plastrach, polecam także szynkę sznyclową- musi to być jednolity kawałek bez żadnych przerostów. Jest to polska odpowiedź na sznycle po wiedeńsku. Szynkę kroi się na plastry ponad centymetrowej długości.
Plastry rozbija się pomiędzy arkuszami folii spożywczej prawie na prześwitująco, muszą być jak największe. Potem przyprawia się sznycle solą i pieprzem i panieruje się w mące, rozkłóconych jajach i bułce tartej. Smaży się na dosyć dużym ogniu, do zrumienienia, dosłownie po kilka minut. Podaje się skropione sokiem z cytryny. Wyszło mi 8 szt z kawałka 80 dag.
Smacznego :)