Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa uczta, no ale w karnawale można :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6014
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3384
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17775
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 84
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2967
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6014
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3384
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17775
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 84
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2967
Składniki
W mniejszych miejscowościach trudno jest kupić cielęcinę sznyclową w plastrach, polecam także szynkę sznyclową- musi to być jednolity kawałek bez żadnych przerostów. Jest to polska odpowiedź na sznycle po wiedeńsku. Szynkę kroi się na plastry ponad centymetrowej długości.
Plastry rozbija się pomiędzy arkuszami folii spożywczej prawie na prześwitująco, muszą być jak największe. Potem przyprawia się sznycle solą i pieprzem i panieruje się w mące, rozkłóconych jajach i bułce tartej. Smaży się na dosyć dużym ogniu, do zrumienienia, dosłownie po kilka minut. Podaje się skropione sokiem z cytryny. Wyszło mi 8 szt z kawałka 80 dag.
Smacznego :)