Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa uczta, no ale w karnawale można :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424689
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10602
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4692
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424689
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10602
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4692
Składniki
W mniejszych miejscowościach trudno jest kupić cielęcinę sznyclową w plastrach, polecam także szynkę sznyclową- musi to być jednolity kawałek bez żadnych przerostów. Jest to polska odpowiedź na sznycle po wiedeńsku. Szynkę kroi się na plastry ponad centymetrowej długości.
Plastry rozbija się pomiędzy arkuszami folii spożywczej prawie na prześwitująco, muszą być jak największe. Potem przyprawia się sznycle solą i pieprzem i panieruje się w mące, rozkłóconych jajach i bułce tartej. Smaży się na dosyć dużym ogniu, do zrumienienia, dosłownie po kilka minut. Podaje się skropione sokiem z cytryny. Wyszło mi 8 szt z kawałka 80 dag.
Smacznego :)