Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi i u mnie ogłaszam za otwarty
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422101
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422101
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Składniki
Szparagi obieramy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Nie wyrzucamy obierek tylko gotujemy je przez kilka minut z dodatkiem soli. Do powstałego wrzącego wywaru wkładamy szparagi i gotujemy 7-10 min. W między czasie na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy czosnek. Podsmażamy i dodajemy bułkę tartą. Zrumieniamy. Szparagi posypujemy pokruszonym jajkiem i polewamy aromatyczną bułką.