Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi i u mnie ogłaszam za otwarty
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2865
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3394
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2865
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3394
Składniki
Szparagi obieramy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Nie wyrzucamy obierek tylko gotujemy je przez kilka minut z dodatkiem soli. Do powstałego wrzącego wywaru wkładamy szparagi i gotujemy 7-10 min. W między czasie na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy czosnek. Podsmażamy i dodajemy bułkę tartą. Zrumieniamy. Szparagi posypujemy pokruszonym jajkiem i polewamy aromatyczną bułką.