Do góry

Dania główne Przepis na:

Szparagi po polsku pod czosnkową kołderką

Szparagi po polsku pod czosnkową kołderką

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1925

Dodano:

Odsłon: 30162

Sezon na szparagi i u mnie ogłaszam za otwarty

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szparagi po polsku pod czosnkową kołderką

Przygotowanie

  1. Szparagi obieramy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Nie wyrzucamy obierek tylko gotujemy je przez kilka minut z dodatkiem soli. Do powstałego wrzącego wywaru wkładamy szparagi i gotujemy 7-10 min. W między czasie na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy czosnek. Podsmażamy i dodajemy bułkę tartą. Zrumieniamy. Szparagi posypujemy pokruszonym jajkiem i polewamy aromatyczną bułką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 26 maja 2014 Uwielbiam szparagi, Twój przepis bardzo mi się podoba, ale zgadzam się z Haliną212: zielonych szparagów też nie obieram!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Halina212 11 maja 2014 Uwielbiam szparagi ale zielonych sie nie obiera

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 05 maja 2014 Mmmm... jak ja uwielbiam szparagi :) Koniecznie muszę wykorzystać ten przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń