Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4873
Dodano: 17.12.2011
Odsłon: 70346
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Liście szpinaku umyć,posiekać i gotować w lekko posolonej wodzie ok 15 min.Na patelni rozpuścić masło i zarumienić wyciśnięty czosnek.Wsypać mąkę,podsmażyć i dolać mleko.Do "zasmażki" wrzucić odciśnięty z wody szpinak i dusić kilka minut.Na koniec wbić 5,6 jaj i przyprawić solą i pieprzem. Czasami dla urozmaicenia posypuję szpinak fetą,ale wtedy mniej go solę.
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

viktoria 21 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Strasznie dużo dodajesz tych jajek.4 Kto głosował? | Odpowiedz

Kermeet 17 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Robię całkiem podobny szpinak, bardzo go lubię :)1 Kto głosował? | Odpowiedz