Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie.Ziemniaki przekładane duszonym szpinakiem , pod chrupiącą pierzynką z amarantusa. Bogate w żelazo danie.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34906
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16792
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34906
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16792
Składniki
Ziemniaki kroimy w plasterki . Połowe układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie wykładamy duszony szpinak (szpinak należy zrobić z czosnkiem i dodać masła wg uznania ) Na szpinak zakładamy resztę plasterków ziemniaków.
Teraz robimy ''pierzynkę'' Surowe jaja mieszamy ze śmietaną i startym serem. całość solimy i pieprzymy. Masę wylewamy na zapiekankę i posypujemy amarantusem. Pieczemy w piekarniku około 30 min w 150 * C