Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie.Ziemniaki przekładane duszonym szpinakiem , pod chrupiącą pierzynką z amarantusa. Bogate w żelazo danie.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30981
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5112
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30981
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5112
Składniki
Ziemniaki kroimy w plasterki . Połowe układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie wykładamy duszony szpinak (szpinak należy zrobić z czosnkiem i dodać masła wg uznania ) Na szpinak zakładamy resztę plasterków ziemniaków.
Teraz robimy ''pierzynkę'' Surowe jaja mieszamy ze śmietaną i startym serem. całość solimy i pieprzymy. Masę wylewamy na zapiekankę i posypujemy amarantusem. Pieczemy w piekarniku około 30 min w 150 * C