Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie.Ziemniaki przekładane duszonym szpinakiem , pod chrupiącą pierzynką z amarantusa. Bogate w żelazo danie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12436
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13382
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5659
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12436
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13382
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5659
Składniki
Ziemniaki kroimy w plasterki . Połowe układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie wykładamy duszony szpinak (szpinak należy zrobić z czosnkiem i dodać masła wg uznania ) Na szpinak zakładamy resztę plasterków ziemniaków.
Teraz robimy ''pierzynkę'' Surowe jaja mieszamy ze śmietaną i startym serem. całość solimy i pieprzymy. Masę wylewamy na zapiekankę i posypujemy amarantusem. Pieczemy w piekarniku około 30 min w 150 * C