Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wasi mięsożercy nie pogardzą taką sztuką z fajnie dobranymi dodatkami. W wersji z pyrami, kluskami czy kopytkami staną się sytym daniem.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Składniki
Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojone pieczarki oraz pokrojoną marchew, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Pomidory sparzamy, obieramy, kroimy na kawałki. Dodajemy do grzybów, podlewamy bulionem, dusimy dalej pod przykryciem. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy oprószone solą, pieprzem i mąką, mięso. Po dwie minuty z każdej strony. Przekładamy do sosu wraz z przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Dusimy pod przykryciem 45 minut. Masło rozgrzewamy, wsypujemy mąkę, podsmażamy, wlewamy chochlę sosu, dokładnie łączymy, przelewamy do całości, mieszamy i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.