Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wasi mięsożercy nie pogardzą taką sztuką z fajnie dobranymi dodatkami. W wersji z pyrami, kluskami czy kopytkami staną się sytym daniem.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52459
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52459
Składniki
Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojone pieczarki oraz pokrojoną marchew, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Pomidory sparzamy, obieramy, kroimy na kawałki. Dodajemy do grzybów, podlewamy bulionem, dusimy dalej pod przykryciem. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy oprószone solą, pieprzem i mąką, mięso. Po dwie minuty z każdej strony. Przekładamy do sosu wraz z przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Dusimy pod przykryciem 45 minut. Masło rozgrzewamy, wsypujemy mąkę, podsmażamy, wlewamy chochlę sosu, dokładnie łączymy, przelewamy do całości, mieszamy i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.