Do góry

Dania główne Przepis na:

szybka fasolka po bretońsku

szybka fasolka po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 202 Ocena: 3291

Dodano:

Odsłon: 1855

Rozgrzewający i sycący obiad dla zapracowanych osób szczególnie teraz zimą, a do tego jest bardzo łatwy i bardzo szybki w przygotowaniu. Mino tego, że jednak jest różnicą między suchą fasolą a tą z puszki to nam bardziej taka smakuje, dlatego i Wam polecam wypróbowanie tego przepisu.

Składniki

  • 1-2 puszki białej fasoli 2 ulubione kiełbaski 1 cebula 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego woda - ilość wg uznania
  • sól, pieprz ewentualnie ulubione zioła np majeranek, tymianek, papryka, czosnek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę oraz kiełbaski kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Fasolkę odsączamy i wsypujemy do garnka, Dodajemy podsmażoną cebulę i kiełbasę, koncentrat i troszkę wody - ilość wody zależy od tego jak gęste danie lubimy. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.Chwilkę gotujemy i gotowe! Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń