Dania główne Przepis na:
szybka fasolka po bretońsku

Przepisów i artykułów: 202 Ocena: 3291
Dodano: 03.01.2017
Odsłon: 1855
Składniki
- 1-2 puszki białej fasoli 2 ulubione kiełbaski 1 cebula 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego woda - ilość wg uznania
- sól, pieprz ewentualnie ulubione zioła np majeranek, tymianek, papryka, czosnek
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Cebulę oraz kiełbaski kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Fasolkę odsączamy i wsypujemy do garnka, Dodajemy podsmażoną cebulę i kiełbasę, koncentrat i troszkę wody - ilość wody zależy od tego jak gęste danie lubimy. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.Chwilkę gotujemy i gotowe! Smacznego!
Komentarze do przepisu (0)