Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i każdy go zrobi
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Rybę wyjąć wcześniej aby się rozmroziła, jeżeli ryba jest jeszcze lekko zmrożona tzn. środek ryby całkowicie się nie rozmroził to nawet lepiej bo będzie bardziej soczysta
Por umyć pokroić w cienkie półtalarki, marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach - lekko poddusić na oleju na patelni. Dodać koncentrat i podlać troszkę wodą aby ten miał gdzie się rozpuścić. Poddusić pod przykryciem aż marchew będzie półmiękka na małym ogniu. Dodać przyprawy
Na warzywach położyć wcześniej pokrojoną rybę (trzeba ją opruszyć solą i pieprzem) i dusić wszystko pod przykryciem ok 10-15 min. aż ryba ze szklistej zrobi się biała
można podawać z ziemniakami lub samo
zamiast koncentratu można użyć do tego kilku świeżych pomidorów lub 2 puszki pomidorów pelati, wówczas nie podlewamy już wodą