Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i każdy go zrobi
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113259
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 679
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1195
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 764
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113259
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 679
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1195
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 764
Składniki
Rybę wyjąć wcześniej aby się rozmroziła, jeżeli ryba jest jeszcze lekko zmrożona tzn. środek ryby całkowicie się nie rozmroził to nawet lepiej bo będzie bardziej soczysta
Por umyć pokroić w cienkie półtalarki, marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach - lekko poddusić na oleju na patelni. Dodać koncentrat i podlać troszkę wodą aby ten miał gdzie się rozpuścić. Poddusić pod przykryciem aż marchew będzie półmiękka na małym ogniu. Dodać przyprawy
Na warzywach położyć wcześniej pokrojoną rybę (trzeba ją opruszyć solą i pieprzem) i dusić wszystko pod przykryciem ok 10-15 min. aż ryba ze szklistej zrobi się biała
można podawać z ziemniakami lub samo
zamiast koncentratu można użyć do tego kilku świeżych pomidorów lub 2 puszki pomidorów pelati, wówczas nie podlewamy już wodą