Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dworze gorąco a obiad zjeść trzeba. Zazwyczaj gdy jest gorąco, mamy dużo mniejszy apetyt niż podczas chłodnych dni. Na taka pogodę proponuje fasolkę szparagową gotowaną na parze z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniaczkami a do popicia zimny kefir :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Fasolkę szparagową i ziemniaki gotuję na parze w parowarze. Na patelni rozgrzewam troszeczkę masła i smażę dwa jajka. Doprawiam solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki ubijam tłuczkiem i dodaję troszkę mleka i troszkę masła tak żeby wyszło puree. Wykładam na talerze i podaję z zimnym kefirem. Fasolkę można jeszcze posypać uprażona bułką tartą jeśli ktoś ma ochotę :)