Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dworze gorąco a obiad zjeść trzeba. Zazwyczaj gdy jest gorąco, mamy dużo mniejszy apetyt niż podczas chłodnych dni. Na taka pogodę proponuje fasolkę szparagową gotowaną na parze z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniaczkami a do popicia zimny kefir :)
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3752
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 174
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1296
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3752
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 174
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1296
Składniki
Fasolkę szparagową i ziemniaki gotuję na parze w parowarze. Na patelni rozgrzewam troszeczkę masła i smażę dwa jajka. Doprawiam solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki ubijam tłuczkiem i dodaję troszkę mleka i troszkę masła tak żeby wyszło puree. Wykładam na talerze i podaję z zimnym kefirem. Fasolkę można jeszcze posypać uprażona bułką tartą jeśli ktoś ma ochotę :)