Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dworze gorąco a obiad zjeść trzeba. Zazwyczaj gdy jest gorąco, mamy dużo mniejszy apetyt niż podczas chłodnych dni. Na taka pogodę proponuje fasolkę szparagową gotowaną na parze z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniaczkami a do popicia zimny kefir :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1176
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2071
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 497
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1176
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2071
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 497
Składniki
Fasolkę szparagową i ziemniaki gotuję na parze w parowarze. Na patelni rozgrzewam troszeczkę masła i smażę dwa jajka. Doprawiam solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki ubijam tłuczkiem i dodaję troszkę mleka i troszkę masła tak żeby wyszło puree. Wykładam na talerze i podaję z zimnym kefirem. Fasolkę można jeszcze posypać uprażona bułką tartą jeśli ktoś ma ochotę :)