Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dworze gorąco a obiad zjeść trzeba. Zazwyczaj gdy jest gorąco, mamy dużo mniejszy apetyt niż podczas chłodnych dni. Na taka pogodę proponuje fasolkę szparagową gotowaną na parze z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniaczkami a do popicia zimny kefir :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3205
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422281
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2304
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3205
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422281
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2304
Składniki
Fasolkę szparagową i ziemniaki gotuję na parze w parowarze. Na patelni rozgrzewam troszeczkę masła i smażę dwa jajka. Doprawiam solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki ubijam tłuczkiem i dodaję troszkę mleka i troszkę masła tak żeby wyszło puree. Wykładam na talerze i podaję z zimnym kefirem. Fasolkę można jeszcze posypać uprażona bułką tartą jeśli ktoś ma ochotę :)