Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Przystępne produkty i szybka robota. Polecam.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 75
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 53
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 75
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 53
Składniki
Na jednym palniku gotujemy makaron wg przepisu na opakowani, w posolonej wodzie. Na drugim palniku, w tym samym czasie, na patelni na maśle i oleju rzepakowym szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy umyte oczyszczone, pokrojone w grubszą kostkę pieczarki. Dusimy tak długo aż płyn w większości odparuje, a pieczarki nabiorą aromatu. Posypujemy solą i pieprzem młotkowanym z kolendrą. Mieszamy. Na trzecim palniku, w tym samym czasie, na patelni, na łyżce oleju rzepakowego smażymy kawałki kurczaka. Mięso wcześniej umyte, osuszone i pokrojone w paseczki, oprószone przyprawą do kurczaka po staropolsku. Mieszamy. Kawałki kurczaka powinny być ładnie przysmażone na złoty kolor. Na patelnię z pieczarkami przekładamy usmażonego kurczaka. Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy. Całość zalewamy śmietaną i ponownie mieszamy. Jeszcze chwilę podgrzewamy na ogniu, żeby wszystko się ładnie połączyło. Jeśli jest taka potrzeba, to oprószamy jeszcze solą. Danie podajemy gorące, osypane wiórkami żółtego sera i drobno pokrojoną dymką ze szczypiorekiem. Smacznego.