Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z tych przepisów, które zawsze warto mieć pod ręką. Jest bardzo podatny na modyfikacje i do farszu możesz dodać akurat te składniki, które masz pod ręką. Zachęcamy do eksperymentów, bo efekty mogą Was bardzo pozytywnie zaskoczyć.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu tak, aby był al dente.
Cebulę pokrój bardzo drobno i usmaż ją na oliwie na patelni. Gdy nieco się zeszkli, dodaj do niej przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę podsmażaj.
Oliwki drobno pokrój, dodaj je do ryżu, podobnie jak drobno pokrojoną (lub pokruszoną palcami) fetę. Dosyp przyprawy. Próbuj farszu i doprawiaj wedle uznania.
Papryki umyj, wydrąż, pokrój na pół. Do każdej z połówek dodaj farsz. Wierzch posyp serem. Piecz ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.