Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z tych przepisów, które zawsze warto mieć pod ręką. Jest bardzo podatny na modyfikacje i do farszu możesz dodać akurat te składniki, które masz pod ręką. Zachęcamy do eksperymentów, bo efekty mogą Was bardzo pozytywnie zaskoczyć.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 580
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 580
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu tak, aby był al dente.
Cebulę pokrój bardzo drobno i usmaż ją na oliwie na patelni. Gdy nieco się zeszkli, dodaj do niej przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę podsmażaj.
Oliwki drobno pokrój, dodaj je do ryżu, podobnie jak drobno pokrojoną (lub pokruszoną palcami) fetę. Dosyp przyprawy. Próbuj farszu i doprawiaj wedle uznania.
Papryki umyj, wydrąż, pokrój na pół. Do każdej z połówek dodaj farsz. Wierzch posyp serem. Piecz ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.