Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z tych przepisów, które zawsze warto mieć pod ręką. Jest bardzo podatny na modyfikacje i do farszu możesz dodać akurat te składniki, które masz pod ręką. Zachęcamy do eksperymentów, bo efekty mogą Was bardzo pozytywnie zaskoczyć.
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2267
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2267
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu tak, aby był al dente.
Cebulę pokrój bardzo drobno i usmaż ją na oliwie na patelni. Gdy nieco się zeszkli, dodaj do niej przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę podsmażaj.
Oliwki drobno pokrój, dodaj je do ryżu, podobnie jak drobno pokrojoną (lub pokruszoną palcami) fetę. Dosyp przyprawy. Próbuj farszu i doprawiaj wedle uznania.
Papryki umyj, wydrąż, pokrój na pół. Do każdej z połówek dodaj farsz. Wierzch posyp serem. Piecz ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.