Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie placki z jabłkami to idealny pomysł na szybkie śniadanie, ale sprawdzą się także jako obiad. W przeciwieństwie do klasycznych racuchów, nie wymagają długiego czasu wyrastania i pracy drożdży. Całość przygotujesz jedynie w 30 minut. Dzięki temu placki to także świetne rozwiązanie dla osób zapracowanych, które nie mają czasu na długotrwałe przygotowywanie posiłków. Dzieci je pokochają i będą o nie prosić codziennie.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2427
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 520
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 863
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2427
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 520
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 863
Składniki
Jabłka obierz i wykrój gniazda nasienne. Pokrój je na cienkie plasterki.
W misce wymieszaj ze sobą: mąkę, 1 łyżkę cukru, sól. Dodaj mleko, jogurt, jajka i ekstrakt waniliowy. Mieszaj aż do połączenia składników.
Pozostałe 4 łyżki cukru wymieszaj z cynamonem w małej miseczce.
Na patelni rozpuść masło. Dodaj jabłka oraz cukier cynamonowy. Gotuj owoce, często mieszając, przez ok. 8 minut. Zdejmij je z ognia i lekko ostudź.
Dodaj jabłka do ciasta i wymieszaj dokładnie.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż placki partiami na złoty kolor przez 2-3 minuty. Odkładaj je na ręczniki papierowe do odsączenia tłuszczu.
Szybkie placki z jabłkami podawaj z dodatkiem cukru pudru i innymi ulubionymi dodatkami.