Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie placki z jabłkami to idealny pomysł na szybkie śniadanie, ale sprawdzą się także jako obiad. W przeciwieństwie do klasycznych racuchów, nie wymagają długiego czasu wyrastania i pracy drożdży. Całość przygotujesz jedynie w 30 minut. Dzięki temu placki to także świetne rozwiązanie dla osób zapracowanych, które nie mają czasu na długotrwałe przygotowywanie posiłków. Dzieci je pokochają i będą o nie prosić codziennie.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40687
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1073
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3420
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40687
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1073
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3420
Składniki
Jabłka obierz i wykrój gniazda nasienne. Pokrój je na cienkie plasterki.
W misce wymieszaj ze sobą: mąkę, 1 łyżkę cukru, sól. Dodaj mleko, jogurt, jajka i ekstrakt waniliowy. Mieszaj aż do połączenia składników.
Pozostałe 4 łyżki cukru wymieszaj z cynamonem w małej miseczce.
Na patelni rozpuść masło. Dodaj jabłka oraz cukier cynamonowy. Gotuj owoce, często mieszając, przez ok. 8 minut. Zdejmij je z ognia i lekko ostudź.
Dodaj jabłka do ciasta i wymieszaj dokładnie.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż placki partiami na złoty kolor przez 2-3 minuty. Odkładaj je na ręczniki papierowe do odsączenia tłuszczu.
Szybkie placki z jabłkami podawaj z dodatkiem cukru pudru i innymi ulubionymi dodatkami.