Do góry

Dania główne Przepis na:

szybkowar-gołąbki z młodej kapusty z mięsem z szynki,ryżu,musztardy,koperku w pomidorach...

szybkowar-gołąbki z młodej kapusty z mięsem z szynki,ryżu,musztardy,koperku w pomidorach...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1501

Dodano:

Odsłon: 4337

przepyszne gołąbki bez nadmiaru tłuszczu i szybko gotowe....SMACZNEGO!!!

Składniki

  • kapusta 1 duża główka
  • szynka wieprzowa 50 dag
  • ryż ugotowany 3 saszetki
  • kucharek 2 łyżki
  • musztarda francuska 6 łyżek
  • cebula podsmażona 2 sztuki
  • ząbki czosnku 4 sztuki
  • olej rzepakowy 1/4 szklanka
  • koperek siekany 1 pęczek
  • przecier pomidorowy 1 litr/domowy
  • woda 2 szklanki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. z kapusty wyciąć głąb,włożyć kapustę do wrzątku i ściągać liście, następnie z wystudzonych liści usunąc żylasty nerw aby się dobrze zawijały liście - cebulę z czosnkiem zeszklić na złoto - szynkę zmielić i dobrze wymieszać z podanymi składnikami /bez przecieru i wody/

  2. na każdy liść nakładać porcję mięsa i zawijać gołąbki

  3. do szybkowara 9 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" włożyć sitko rozkładane: nie przypali sie kapusta - układać w szybkowarze gołąbki, wlać domowy przecier pomidorowy lub sok pomidorowy, wlać wodę

  4. szybkowar zamknąć i po zasyczeniu pary gotować 15 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie

  5. gołąbki wyjąć do miski i można zajadać i na ciepło i na zimno - z wywaru można zrobić sos jeśli będą jedzone na ciepło

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń