Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne gołąbki bez nadmiaru tłuszczu i szybko gotowe....SMACZNEGO!!!
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 366
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1427
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5587
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 261
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 366
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1427
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5587
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 261
Składniki
z kapusty wyciąć głąb,włożyć kapustę do wrzątku i ściągać liście, następnie z wystudzonych liści usunąc żylasty nerw aby się dobrze zawijały liście - cebulę z czosnkiem zeszklić na złoto - szynkę zmielić i dobrze wymieszać z podanymi składnikami /bez przecieru i wody/
na każdy liść nakładać porcję mięsa i zawijać gołąbki
do szybkowara 9 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" włożyć sitko rozkładane: nie przypali sie kapusta - układać w szybkowarze gołąbki, wlać domowy przecier pomidorowy lub sok pomidorowy, wlać wodę
szybkowar zamknąć i po zasyczeniu pary gotować 15 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
gołąbki wyjąć do miski i można zajadać i na ciepło i na zimno - z wywaru można zrobić sos jeśli będą jedzone na ciepło