Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne gołąbki bez nadmiaru tłuszczu i szybko gotowe....SMACZNEGO!!!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1528
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 112
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18331
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 576
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1014
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1528
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 112
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18331
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 576
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1014
Składniki
z kapusty wyciąć głąb,włożyć kapustę do wrzątku i ściągać liście, następnie z wystudzonych liści usunąc żylasty nerw aby się dobrze zawijały liście - cebulę z czosnkiem zeszklić na złoto - szynkę zmielić i dobrze wymieszać z podanymi składnikami /bez przecieru i wody/
na każdy liść nakładać porcję mięsa i zawijać gołąbki
do szybkowara 9 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" włożyć sitko rozkładane: nie przypali sie kapusta - układać w szybkowarze gołąbki, wlać domowy przecier pomidorowy lub sok pomidorowy, wlać wodę
szybkowar zamknąć i po zasyczeniu pary gotować 15 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
gołąbki wyjąć do miski i można zajadać i na ciepło i na zimno - z wywaru można zrobić sos jeśli będą jedzone na ciepło