Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1935
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3886
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3700
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 487
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1935
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3886
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3700
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 487
Składniki
Mięso opłukać, osączyć, natrzeć solą i pieprzem. Skórkę ponacinać ostrym nożem w romby. Piekarnik nagrzać do temp. 160 stopni. Wymieszać wino z miodem. Przelać do rondla i podgrzewać miód tak długo, aż się rozpuści. Mięso wyłożyć do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i polać mieszanką wina i miodu. Naczynie włożyć do piekarnika i piec 2 i 1/2 godziny, co jakiś czas polewając miodem i winem. Wyjąć i ostudzić. Na półmisku ułożyć sałatkę z czerwonej kapusty, udekorować listkami mięty. Pośrodku półmiska ułożyć upieczoną szynkę. Przed samym podaniem szynkę polać brandy i podpalić.