Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szynka "leżakująca" dwie doby w solance a następnie pieczona w rękawie w piekarniku. Kanapki z taką szynką smakują naprawdę wybornie:)
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 630
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1022
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2739
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 630
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1022
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2739
Składniki
Wodę zagotowujemy z solą, liściem laurowym, zielem angielskim i pokrojonym w plastry czosnkiem. Studzimy. Do wystudzonej solanki wkładamy szynkę /szynka powinna być całkowicie zalana solanką/ i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej dwie doby. Następnie szynkę wyjmujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Olej mieszamy z przyprawami i powstałą marynatą smarujemy mięso. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Szynkę przekładamy do rękawa foliowego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni C. Pieczemy ok. 20 min a następnie zmniejszamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy jeszcze ok. 80 min.