Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szynka "leżakująca" dwie doby w solance a następnie pieczona w rękawie w piekarniku. Kanapki z taką szynką smakują naprawdę wybornie:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7987
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 344
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3390
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 620
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7987
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 344
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3390
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 620
Składniki
Wodę zagotowujemy z solą, liściem laurowym, zielem angielskim i pokrojonym w plastry czosnkiem. Studzimy. Do wystudzonej solanki wkładamy szynkę /szynka powinna być całkowicie zalana solanką/ i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej dwie doby. Następnie szynkę wyjmujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Olej mieszamy z przyprawami i powstałą marynatą smarujemy mięso. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Szynkę przekładamy do rękawa foliowego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni C. Pieczemy ok. 20 min a następnie zmniejszamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy jeszcze ok. 80 min.