Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagiatelle z sosem pomidorowym i parmezanem

Tagiatelle z sosem pomidorowym i parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 281

Dodano:

Odsłon: 433

Podaję Wam prosty przepis na szybki obiad z makaronem. Prosty i tani w wykonaniu. Polecam, bo sos jest naprawdę pyszny :-)

Składniki

  • 300 g makaronu tagiatelle
  • 250 ml sosu pomidorowego z kartonika (na 4 porcje)
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • mieszanka przypraw do pizzy lub zamiennie zioła prowansalskie i oregano
  • sól, cukier i pieprz do smaku
  • 3 łyżki oliwy lub oleju do smażenia
  • tarty parmezan według uznania
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  2. W rondelku delikatnie przesmażamy na oliwie pokrojone w kosteczkę cebulę i czosnek. Do tego wlewamy sos pomidorowy, następnie dodajemy do smaku mieszankę przypraw do pizzy lub zamiennie zioła prowansalskie i oregano, sól, pieprz i szczyptę cukru. Całość zagotowujemy i mieszamy kilka minut. Następnie blendujemy. Sos pomidorowy jest delikatny i pyszny.

  3. Makaron przekładamy na talerze, polewamy sosem pomidorowym i posypujemy tartym parmezanem.


    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 23 listopada 2019 Od takiego makaronu jestem uzależniona :))))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń