Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8182
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 420
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8182
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 420
Składniki
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać fileciki anchios. Podsmażyć chwilę.
Dodać puszkę pokrojonych pomidorów razem z zalewą. Doprawić solą , pieprzem, dusić bez przykrycia ok. 10 minut - tak by sos był dosyć gesty.
Dorzucić rozdrobnionego tuńczyka oraz posiekane zioła, dusić dosłownie minutkę.
Makaron ugotować al dente, wrzucić do gorącego sosu, wymieszać.
Można posypać tartym parmezanem. Smacznego :)