Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2526
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 135
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4343
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2526
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 135
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4343
Składniki
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać fileciki anchios. Podsmażyć chwilę.
Dodać puszkę pokrojonych pomidorów razem z zalewą. Doprawić solą , pieprzem, dusić bez przykrycia ok. 10 minut - tak by sos był dosyć gesty.
Dorzucić rozdrobnionego tuńczyka oraz posiekane zioła, dusić dosłownie minutkę.
Makaron ugotować al dente, wrzucić do gorącego sosu, wymieszać.
Można posypać tartym parmezanem. Smacznego :)