Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle czosnkowe z warzywami

Tagliatelle czosnkowe z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 678

Dodano:

Odsłon: 312

Makaron z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, połączony z warzywami i pieczarkami to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania wegetariańskie danie.

Składniki

  • tagliatelle z czosnkiem niedźwiedzim 25 dag
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • cukinie małe 2 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • pieczarki 15 dag
  • masło 2 łyżki
  • olej 1 łyżka
  • sól, pieprz do smaku
  • sos sojowy do smaku
  • posiekana natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tagliatelle czosnkowe z warzywami

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać olej razem z masłem, wsypać pokrojoną cukinię, podsmażyć.

  2. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Cebulę posiekać w piórka. Przygotowane warzywa połączyć z cukinią i razem chwilę poddusić.

  3. Do pół miękkich warzyw dodać posiekane pieczarki i smażyć do miękkości (około 10 minut). Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

    Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu, odcedzić, wyłożyć na talerze. Na wierzch ułożyć porcję warzyw, posypać posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń