Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli kuchni włoskiej.
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 945
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 109
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 14
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2443
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7650
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 945
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 109
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 14
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2443
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7650
Składniki
Przygotowac sos: olej rozgrzac w garnku, zeszklic cebulę, dodac czosnek i smażyc przez 1 min.
Pomidory, pietruszkę, oregano, liśc laurowy i cukier wymieszac z cebulą i czosnkiem, przyprawic solą i pieprzem. Zagotowac sos, poddusic, usunąc liśc laurowy.
Mięso podsmażyc na maśle, aż się zrumieni, przyprawic solą, pieprzem kolorowym i ziołami. Dodac Smietanę.
Ugotowac makaron w osolonej wodzie z łyżką oliwy - al dente. Odlac, przełożyc do talerzy, polac sosem pomidorowym i śmietanowym z mięsem. Posypac serem. Udekorowac oliwkami lub świeżymi listkami bazylii. Smacznego.