Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli kuchni włoskiej.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16444
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16444
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Składniki
Przygotowac sos: olej rozgrzac w garnku, zeszklic cebulę, dodac czosnek i smażyc przez 1 min.
Pomidory, pietruszkę, oregano, liśc laurowy i cukier wymieszac z cebulą i czosnkiem, przyprawic solą i pieprzem. Zagotowac sos, poddusic, usunąc liśc laurowy.
Mięso podsmażyc na maśle, aż się zrumieni, przyprawic solą, pieprzem kolorowym i ziołami. Dodac Smietanę.
Ugotowac makaron w osolonej wodzie z łyżką oliwy - al dente. Odlac, przełożyc do talerzy, polac sosem pomidorowym i śmietanowym z mięsem. Posypac serem. Udekorowac oliwkami lub świeżymi listkami bazylii. Smacznego.