Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-07-2020
Dzisiaj przepis na szybki i błyskawiczny w przygotowaniu makaron tagliatelle z serkiem mascarpone i szpinakiem baby. Danie proste, ale bardzo smaczne i aromatyczne - idealne dla wszystkich zapracowanych smakoszy :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4896
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 149
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4896
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 149
Składniki
Makaron tagliatelle gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzanej oliwie i maśle delikatnie podsmażamy drobno pokrojone ząbki czosnku (jedynie do momentu uwolnienia aromatu). Następnie dodajemy serek mascarpone i podgrzewamy go do momentu, aż zmieni konsystencję na płynną. Do serka dodajemy dużą szczyptę gałki muszkatołowej, tymianek oraz szpinak baby, który podgrzewamy aż lekko zwiędnie. Na koniec doprawiamy całość solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ugotowany makaron odcedzamy, mieszamy z sosem i wykładamy na talerze.
Danie możemy lekko urozmaicić, posypując je na koniec płatkami parmezanu. Życzę smacznego! :)