Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-07-2020
Dzisiaj przepis na szybki i błyskawiczny w przygotowaniu makaron tagliatelle z serkiem mascarpone i szpinakiem baby. Danie proste, ale bardzo smaczne i aromatyczne - idealne dla wszystkich zapracowanych smakoszy :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7873
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3114
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 594
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7873
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3114
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 594
Składniki
Makaron tagliatelle gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzanej oliwie i maśle delikatnie podsmażamy drobno pokrojone ząbki czosnku (jedynie do momentu uwolnienia aromatu). Następnie dodajemy serek mascarpone i podgrzewamy go do momentu, aż zmieni konsystencję na płynną. Do serka dodajemy dużą szczyptę gałki muszkatołowej, tymianek oraz szpinak baby, który podgrzewamy aż lekko zwiędnie. Na koniec doprawiamy całość solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ugotowany makaron odcedzamy, mieszamy z sosem i wykładamy na talerze.
Danie możemy lekko urozmaicić, posypując je na koniec płatkami parmezanu. Życzę smacznego! :)