Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wyraziste i aromatyczne połączenie makaronu z kremowym sosem na bazie pikantnego sera Gorgonzola. To proste danie, które przeniesie nas smakiem do Lombardii, z której pochodzi ten wyjątkowy ser. To także świetne rozwiązanie na szybki obiad, który przygotujemy w kilka chwil.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1476
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1204
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1476
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1204
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1007
Składniki
Makaron tagliatelle gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Pokrojoną drobno cebulę szklimy na maśle, dodajemy szpinak baby i smażymy do momentu, aż zmniejszy swoją objętość i woda odparuje.
Do szpinaku i cebuli dodajemy śmietanę oraz ser Gorgonzola i podgrzewamy do momentu, aż ser się rozpuści, a sos będzie jednolity. Sos doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i gałką muszkatołową. Ugotowany makaron odcedzamy z wody i łączymy z przygotowanym sosem.
W wersji dla mięsożerców świetnym dodatkiem będą smażone kawałki kurczaka lub indyka.