Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka w tym wydaniu charakteryzuje się lekko słodkawym smakiem, jest bardzo delikatna. Smak uwypukla cynamon, figi dodają świeżości.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1364
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 255
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 675
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17058
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1364
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 255
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 675
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17058
Składniki
W rondlu na średnim ogniu rozpuszczamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę kaczkę (bez skóry), posiekaną cebulę i czosnek, smażymy do lekkiego zrumienienia mięsa (ok. 10 min). Następnie dodajemy drobno posiekany imbir, kurkumę i lekko oprószamy solą. Wlewamy wodę. Gotujemy na małym ogniu 45 min ( do miękkości mięsa). Po tym czasie wlewamy miód, wsypujemy cynamon i gotujemy kolejne 10 min. Figi kroimy na ćwiartki, wrzucamy do rondla, mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min. Możemy podać z kaszą lub ryżem.