Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka w tym wydaniu charakteryzuje się lekko słodkawym smakiem, jest bardzo delikatna. Smak uwypukla cynamon, figi dodają świeżości.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1273
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1273
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Składniki
W rondlu na średnim ogniu rozpuszczamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę kaczkę (bez skóry), posiekaną cebulę i czosnek, smażymy do lekkiego zrumienienia mięsa (ok. 10 min). Następnie dodajemy drobno posiekany imbir, kurkumę i lekko oprószamy solą. Wlewamy wodę. Gotujemy na małym ogniu 45 min ( do miękkości mięsa). Po tym czasie wlewamy miód, wsypujemy cynamon i gotujemy kolejne 10 min. Figi kroimy na ćwiartki, wrzucamy do rondla, mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min. Możemy podać z kaszą lub ryżem.